Logo BIP Logo ePUAP
  • PL
  • EN
  • DE
  • CZ

Konkurs kulinarny

Finał Regionalny w Opolu, w Muzeum wsi Opolskiej w Opolu - w Bierkowicach odbędzie się dn. 04.08. b.r.

Szczegóły konkursu dla zainteresowanych osób znajdują się na stronie: kliknij tutaj.

Lista najlepszych produktów oraz potraw i dań prestiżowej nagrody "Perły" konkursu   z ubiegłego roku z woj.opolskiego:

1) modziki - młode gołębie – Teresa i Norbert Kern, Gospodarstwo Agroturystyczne „Zacisze”, Antoszka
2).kiełbasa wiejska Ptaków – Zakład Przetwórstwa Mięsnego „BOCIAN” Grzegorz Ptak
3).sandacz po polsku – Restauracja „4BAS” w Opolu (potrawa)
4).śląskie niebo oraz szpajza – Marta Sikorska, Karczma u Karola Malajki (potrawa)